In acest articol vom detalia putin ce sunt IFN-urile, cand au aparut in Romania si vom vorbi despre motivele pentru care sunt asa de populare.
Ce inseamna IFN?
IFN este abrevierea de la Institutii Financiare Nebancare. Acestea sunt institutii similare bancilor doar ca functioneaza putin diferit.
Institutiile Financiare Nebancare sunt, de fapt, companii care au domeniul de activitate creditarea cu titlu profesional. Acestea functioneaza in baza Legii 93/2009 si pot acorda credite atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice.
Cu ce difera IFN-urile de bancile clasice?
Prinicipala diferentiere intre banci si IFN-uri o constituie faptul ca bancile pot tine depozit pentru clienti si pot acorda si credite, in timp ce IFN-urile pot doar sa acorde credite.
O alta diferenta intre banci si IFN-uri o constituie durata creditului. IFN-urile ofera imprumuturi pe termen scurt si mediu. Pe cand bancile pot oferi si imprumuturi pe 30 de ani.
Dobanzile sunt de asemenea diferite intre cele doua tipuri de institutii. Dobanzile la IFN-uri sunt, in general, mai mari decat dobanzile la banci.
Creditele la IFN-uri sunt aprobate mult mai rapid si fara o multitudine de acte si adeverinte cum se cer atunci cand vrem sa facem un imprumut la banca.
Ce tipuri de credite ofera Institutiile Financiare Nebancare?
- Credit pana la salariu
- Credit student
- Credit pentru pensionari
- Credit doar cu buletinul
- Credit fara adeverinta de venituri
- Credit fara verificare ANAF
- Imprumut pentru persoane fara venituri
- Credit pentru persoane fara loc de munca
- +altele
Cum putem accesa un imprumut de la IFN?
Procesul de aplicare pentru un imprumut la IFN este destul de simplu: Ne alegem un IFN de AICI, dupa care completam formularul de pe site-ul lor si asteptam sa fim contactati. In general avem nevoie doar de buletin si cont bancar. Completarea unui formular dureaza 5-10 minute, verificarea dureaza 1-2 ore, iar banii pot intra in contul nostru in aceeasi zi.
Cand au aparut IFN-urile si de ce sunt asa populare?
Institutiile financiare nebancare au aparut in Romania la inceputul anilor 2000 si au avut un real succes inca de la inceput datorita urmatoarelor motive:
- creditele pot fi accesate rapid
- nu trebuie sa avem un venit mare pentru a beneficia de un credit
- sumele creditate sunt mici si pot fi inapoiate rapid
- aplicarea pentru un credit se poate desfasura exclusiv online
Pe langa motivele expuse mai sus mai putem mentiona si faptul ca Romania are o populatie cu venituri destul de mici in comparatie cu veniturile populatiei din alte state europene si astfel serviciile IFN-urilor se potrivesc la fix populatiei din Romania.
Pe site-ul nostru gasiti o lista cu cele mai accesibile IFN-uri de unde puteti lua credite rapide, dar si o sectiune speciala denumita Blog, unde gasiti o serie de articole informative din domeniul Financiar care va pot fi de folos.
Ma numesc Bogdan Marinescu, sunt fondatorul site-ului creditrapidfaraanaf.ro iar de profesie sunt Consultant Financiar.
Am lucrat pe postul de Consilier Credite in cadrul a doua mari institutii financiare nebancare, iar in momentul de fata sunt angajat la o banca de renume din Romania.
Imi place sa scriu despre domeniul financiar si imi propun sa ajut oamenii sa aplice pentru credite rapide corecte, sa nu se mai lase pacaliti de Marketing si de alte oferte tentante, dar mincinoase.