Se pot refinanta creditele de la IFN-uri?

Da! Poti refinanta un credit de la IFN prin credit de la alt IFN cu conditii mai bune de creditare sau chiar printr-un credit bancar.

Care este cea mai buna solutie de refinantare la creditele rapide de la IFN?

Cea mai buna solutie de refinantare este accesarea unui credit bancar pentru refinantarea creditelor de la IFN. Acest lucru este posibil si este foarte avantajos fiindca la banci dobanzile sunt mai mici decat la IFN-uri.

Pentru a putea refinanta un credit de la IFN cu un credit bancar trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

  • sa fii cu plata ratelor la zi;
  • sa nu apari in Biroul de Credit cu rate neplatite sau credite neachitate;
  • sa ai un grad de indatorare de pana in 40% din salariu;

Cu alte cuvinte, daca istoricul de credit este bun si venitul este substantial, atunci poti opta pentru o refinantare prin credit bancar.

Cea mai cunoscuta banca din Romania care ofera astfel de refinantari este Banca Transilvania. Insa daca gradul de indatorare este mic, cu siguranta vor accepta si alte banci.

De ce sa refinantez?

Prin refinatare se obtin conditii mai bune pentru solicitant. Ca exemplu: Ai optat pentru un imprumut de 15 000 Lei de la un IFN si ai de platit rate lunare de 1200 Lei timp de 24 luni. Prin refinantare este posibil sa ajungi sa platesti o rata lunara de 1000 Lei si posibil sa se si micsoreze perioada de rambursare.

Cum solicitam o refinantare

  1. Aveti nevoie de o scrisoare de refinantare de la IFN-ul sau banca la care aveti creditul in momentul de fata + un extras de cont pentru a se vedea unde se facea plata creditului.
  2. Cu scrisoarea de refinantare va prezentati la noua banca pentru a depune o cerere de refinantare. In functie de banca, veti mai avea nevoie si de alte documente, precum: carte de identitate, adeverinta de salariat, cont bancar etc.
  3. Asteptam sa se aprobe cererea, iar daca raspunsul este pozitiv mai intram o data in legatura cu IFN-ul la care am avut credit pentru a ne asigura ca refinantarea s-a incheiat cu succes si gata! 🙂

In timpul acela de asteptare de la punctul 3, banca ia legatura cu IFN-ul si ii face o propunere de achitare integrala a creditului(acolo este de fapt o negociere intre institutii) si daca ajung la un numitor comun astfel incat sa castige si IFN-ul, dar sa castige si banca, iar in final sa castige si solicitantul ceva, atunci se aproba cererea si banca iti va prezenta noua oferta.

Pot refinanta mai multe credite in acelasi timp?

Exista persoane care au credite la mai multe IFN-uri si ajung sa plateasca rate lunare destul de mari. Chiar si in aces caz, daca gradul de indatorare nu este mai mare de 40% prin cumularea tutror ratelor la credit, atunci Da, se poate obtine o refinantare de la banca. Astfel transformi 4 credite la IFN intr-un singur credit bancar.

Sper ca v-am fost de folos cu aceste informatii. Pentru alte intrebari sau nelamuriri puteti folosi sectiunea Comentarii de ma jos.

Acorda o nota!
[Total: 1 Average: 5]
consultant financiar

Ma numesc Bogdan Marinescu, sunt fondatorul site-ului creditrapidfaraanaf.ro iar de profesie sunt Consultant Financiar.

Am lucrat pe postul de Consilier Credite in cadrul a doua mari institutii financiare nebancare, iar in momentul de fata sunt angajat la o banca de renume din Romania.

Imi place sa scriu despre domeniul financiar si imi propun sa ajut oamenii sa aplice pentru credite rapide corecte, sa nu se mai lase pacaliti de Marketing si de alte oferte tentante, dar mincinoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *