Ma simt nevoit sa atrag putin atentia utilizatorilor de Social Media, fiindca navigand pe Facebook observ ca a luat amploare un fenomen de scam. Mai exact un fenomen de inselat oamenii care sunt in cautare de credite.
Cum se manifesta acest model de inselaciune?
- Prin postari pe tot felul de grupuri de Facebook cum ca ofera imprumuturi rapide in conditii avantajoase
- Prin comentarii la anunturile sau reclamele institutiilor financiare legale
- Chiar prin contactarea prin mesaj privat daca ati comentat la o postare din domeniul financiar
Daca apucati sa intrati in contact cu cei care v-au dat astfel de mesaje vi se vor promite credite in conditii foarte favorabile, doar ca trebuie sa platiti voi un avans inainte pentru a putea face dosarul. Acel avans este de 100 sau 200 Euro, depinde de ce persoana dati. Dupa ce ati achitat avansul, gata, nu va mai raspunde nimeni pe contul respectiv.
Poate la cum povestesc eu aici ati putea spune ca e cam greu sa va convinga cineva sa dati bani inainte, dar sa stiti ca lucrurile nu stau chiar asa. Fiindca cine a mai facut credite stie ca banca sau IFN-ul a castigat foarte multi bani de pe urma sa iar acum poate se afla in situatia urgenta in care are nevoie de, sa zicem 2000 Euro, iar banca nu ii poate imprumuta acesti bani fiindca are deja alt credit pe rol sau mai rau, are credit neplatit.
In situatia data, o persoana care zice ca iti poate imprumuta 2000 Euro cu rate foarte convenabile pe 2-3 ani va fi o adevarata mana cereasca pusa deasupra capului solicitantului. Cel care ofera acei 2000 Euro pe 2 ani vine cu o oferta de 91 Euro pe luna iar in acel moment, gata, ai cazut in plasa pentru ca ti se pare o afacere foarte buna. Inmultesti rapid 91 Euro cu 24 luni si iesi la o dobanda de sub 10% pe toata perioada creditului – Super Afacere 🙂
Exemple de mesaje scam luate random de pe Facebook(Tepe la credite online):
Cum identificam conturile create pentru inselaciuni
- Au nume straine sau pe jumatate romanesti, pe jumatate straine;
- Vin ei cu propuneri de creditare, fara ca tu sa fi cerut nimic;
- Vorbesc destul de stalcit limba romana fiindca ei folosesc in general Google Translate sau alte programe de tradus;
- Chiar daca spun ca ei nu imprumuta direct si iti sugereaza tie o anumita persoana sau companie pentru imprumuturi, dar de fapt tot ei se afla in spatele acelei asa zise companii, care de fapt este tot vreo pagina de Facebook.
Ce putem face noi pentru a evita astfel de inselaciuni?
- Sa ne informam inainte de a face un credit. Poate chiar nu stiti, dar exista IFN-uri care chiar au dobanda buna, comparabila cu a bancilor. Nu toate IFN-urile vor sa “jupoaie” clientii de bani. Totul este un business. IFN-urile vor sa aiba partea lor de castig din imprumutul acordat, dar vor si sa fie clientul multumit astfel incat sa mai revina si alta data cand are nevoie de imprumut.
- Sa refuzam categoric presupusele IFN-uri care cer avans pentru a putea acorda un imprumut.
- Sa ne vizitati site-ul mai des pentru a afla noutati. 🙂
Ca sa mergeti la sigur cu un imprumut, atunci mergeti pe prima pagina a site-ului nostru si veti gasi IFN-urile care acorda credite in cele mai bune conditii. Avem si un articol unde vorbim despre cele mai bune IFN-uri si cum trebuie analizat si accesat un credit astfel incat sa ne fie usor de rambursat. Nu avem cu totii aceleasi nevoi si aceleasi urgente.
Ma numesc Bogdan Marinescu, sunt fondatorul site-ului creditrapidfaraanaf.ro iar de profesie sunt Consultant Financiar.
Am lucrat pe postul de Consilier Credite in cadrul a doua mari institutii financiare nebancare, iar in momentul de fata sunt angajat la o banca de renume din Romania.
Imi place sa scriu despre domeniul financiar si imi propun sa ajut oamenii sa aplice pentru credite rapide corecte, sa nu se mai lase pacaliti de Marketing si de alte oferte tentante, dar mincinoase.