Credite pentru studenti – definitie, optiuni, accesare

Creditele pentru studenti sunt oferite atat de banci, cat si de IFN-uri. Cele oferite de banci fac parte din categoria creditelor de nevoi personale, iar cele oferite de IFN-uri fac parte din categoria creditelor rapide si sunt destinate persoanelor cu varsta peste 18 ani care urmeaza o forma de invatamant.

Aceste credite pentru studenti au rolul de a ajuta persoanele adolescente atunci cand intampina dificultati financiare. Cu toate acestea, pentru a beneficia de un credit pentru studenti, nu este necesar ca solicitantul doar sa fie student, ci trebuie sa fie si angajat, atunci cand vorbim de creditele oferite de IFN-uri.

Una peste alta, creditul pentru studenti este de fapt un credit rapid care se gaseste sub alta denumire, iar in continuarea acestui articol ne vom concentra mai mult pe creditele pentru studenti oferite de Institutiile Financiare Nebancare.

Merita sa accesam un credit pentru studenti daca avem nevoie urgent de bani?

Merita doar daca aveti de gand sa il returnati rapid inapoi si, mai ales, daca alegeti un IFN care sa perceapa 0% dobanda pentru primele 30 de zile. Un astfel de IFN este acesta.

Daca avem nevoie de bani doar pana incasam salariul, atunci un credit rapid nu vine cu nici un risc, fiindca nu vom avea dobanzi mari de inapoiat catre IFN.

Banii pot fi folositi in orice scop sau doar pentru achitarea studiilor?

Desi denumirea de “credit pentru studenti” face referire in mare masura la plata cheltuielilor pe care le are un student(studii, chirie, manuale etc.), banii pot fi folositi in orice scop. IFN-ul nu cere detalii referitoare la cum va fi cheltuita suma imprumutata.

Pot primi bani fara adeverinta de student?

Da. Pentru a obtine un credit trebuie sa prezentati doar buletinul si extrasul de cont.

Creditul pentru studii este diferit de creditul pentru studenti?

Da, sunt doua credite diferite. Creditul pentru studii este oferit de institutiile bancare si are rolul de a achita studii in Romania sau in strainatate. Se pot imprumuta si sume mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, dar banca cere si garantie imobiliara. Creditul pentru studii poate fi accesat si prin sistemul Work & Travel, fiind vorba de sume mai mici, in acest caz nu se cer garantii.

Ce banci ofera credite pentru studenti?

Majoritatea bancilor au programe pentru tineri, fie ca vorbim de credite pentru studii sau credite pentru studenti. Printre aceste banci putem enumera BRD, Banca Transilvania, CEC etc… Doar ca de cele mai multe ori, accesarea acestor credite necesita giranti sau garantii.

Acestea fiind spuse, creditele pentru studenti sunt de fapt credite rapide care intra in aceeasi categorie cu creditul rapid fara ANAF sau cu creditul fara verificare in Biroul de Credit, doar ca se acorda putin mai usor si sunt dedicate persoanelor adolescente.

Acorda o nota!
[Total: 0 Average: 0]
consultant financiar

Ma numesc Bogdan Marinescu, sunt fondatorul site-ului creditrapidfaraanaf.ro iar de profesie sunt Consultant Financiar.

Am lucrat pe postul de Consilier Credite in cadrul a doua mari institutii financiare nebancare, iar in momentul de fata sunt angajat la o banca de renume din Romania.

Imi place sa scriu despre domeniul financiar si imi propun sa ajut oamenii sa aplice pentru credite rapide corecte, sa nu se mai lase pacaliti de Marketing si de alte oferte tentante, dar mincinoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *