Ce inseamna Poprire – pe intelesul tuturor

Daca ai ajuns in situatia in care nu ai mai platit un credit si ai rupt definitiv legatura cu creditorul in speranta ca nu va mai trebui sa platesti ratele… am o veste proasta pentru tine! Dobanzile se vor aduna, penalitatile se vor aduna si in cele din urma vei avea de platit mai mult decat ai fi avut daca plateai ratele la timp, multi creditori apeland legal la popriri.

Ce este poprirea pe cont?

Poprirea este o metoda de executare silita prin care se blocheaza conturile bancare ale debitorului pentru a-i permite creditorului sa recupereze datoria. Aceasta include atat sumele existente in cont, cat si sumele viitoare care pot fi alimentate prin transferuri bancare, plati sau alte modalitati. Scopul popririi este de a permite creditorului sa recupereze intreaga datorie a debitorului.

Cum functioneaza poprirea cand vine vorba de neplata creditelor acordate de IFN-uri?

In prima faza se incearca recuperarea datoriilor direct de catre IFN, incercand sa contacteze persoana care a facut credite prin orice forma de contact pusa initial la dispozitie.

A doua faza consta in vanzarea creantelor/datoriilor/sumelor de recuperat catre o terta parte. Mai exact: catre o firma de recuperare creante.

O alta a doua faza posibila este deschiderea unui proces in ideea de a recupera banii. Iar cum sansele ca cel care a facut creditul sa fie de negasit sunt destul de mari, procesul poate avea loc si in absenta acestuia. Tribunalul in alianta cu creditorul va stabili suma de plata si astfel se va recurge la poprire pe salariu.

In faza a treia banca celui care a facut credit primeste instiintare de poprire si fie se va retrage toata suma catre creditor, fie se va efectua plata in transe lunare. Adica va fi oprita o anumita suma din salariu luna de luna pana ce datoria va fi achitata. Chiar daca salariul va fi incasat la o alta banca, creditorul tot va va gasi fiindca are acces la intregul sistem bancar.

Asadar, nu incercati sa trageti tepe sau sa faceti credite in ideea de a nu le mai plati inapoi, fiindca sunt forme legale prin care creditorul isi va recupera banii. Ba mai mult, va incasa o suma mai mare decat era specificata initial in contract fiindca se vor aplica tot felul de penalizari.

Acorda o nota!
[Total: 0 Average: 0]
consultant financiar

Ma numesc Bogdan Marinescu, sunt fondatorul site-ului creditrapidfaraanaf.ro iar de profesie sunt Consultant Financiar.

Am lucrat pe postul de Consilier Credite in cadrul a doua mari institutii financiare nebancare, iar in momentul de fata sunt angajat la o banca de renume din Romania.

Imi place sa scriu despre domeniul financiar si imi propun sa ajut oamenii sa aplice pentru credite rapide corecte, sa nu se mai lase pacaliti de Marketing si de alte oferte tentante, dar mincinoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *