Indicele IRCC a crescut in T2, fiind mai aproape de valoarea ROBOR

La 1 Octombrie 2023 s-a afisat valoarea indicelui IRCC pentru trimestul II, acesta ajungand la 5,96% de la 5,94%.

Valoarea indicelui IRCC se calculeaza pe baza mediei aritmetice a valorii sale zilnice in perioada unui trimestru. Cota maxima in trimestrul 2 a fost de 6,15% iar cea minima de 5,81%.

Chiar daca majorarea este mica, aceasta reflecta o tentinda ascendenta a ratelor la credite. Aproximativ 450 000 de romani au credite ce se calculeaza pe valoarea IRCC, multi facand trecerea de la ROBOR la IRCC in ideea mentinerii unor rate la credite cat mai mici, insa din T2 2021, de la o valoare de 1,08% a IRCC, acesta a crescut ajungand la un apogeu de 5,98% in T4 2022 si mentinandu-se la o valoare similara si in prezent. Lucru care a dus la o apropiere a valorii ratelor la credite intre cei cu credite pe IRCC si cei cu credite pe ROBOR.

Indicele ROBOR la 3 luni este de 6,40%, mentinand o scadere constanta si lenta in ultimele trimestre.

Acorda o nota!
[Total: 0 Average: 0]
consultant financiar

Ma numesc Bogdan Marinescu, sunt fondatorul site-ului creditrapidfaraanaf.ro iar de profesie sunt Consultant Financiar.

Am lucrat pe postul de Consilier Credite in cadrul a doua mari institutii financiare nebancare, iar in momentul de fata sunt angajat la o banca de renume din Romania.

Imi place sa scriu despre domeniul financiar si imi propun sa ajut oamenii sa aplice pentru credite rapide corecte, sa nu se mai lase pacaliti de Marketing si de alte oferte tentante, dar mincinoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *